طلاق توافقی یکی از انواع طلاق است که همانطور که از نام آن مشخص است زوجین بر سر اصل طلاق و موضوعات آن بایکدیگر توافق کرده اند و در طلاق توافقی باید مواردی همچون مهریه، نفقه، جهیزیه، حضانت و … مشخص شود.
آنچه که امروزه بیشتر مردم با شنیدن این جمله که زوجین توافقی از یکدیگر جدا شدند در ذهنشان متبادر می شود این است که زن با بخشیدن مهریه، مرد را راضی به طلاق کرده است در حالی که طلاق توافقی هیچ ملازمه ای با بخشیدن مهریه ندارد.
مزیت طلاق توافقی نسبت به طلاق های یک طرفه، فرایند رسیدگی و صدور حکم در زمان کوتاه تر است.
چراکه در طلاق به درخواست زوج، مسائلی همچون مهریه، نفقه، حضانت مورد بررسی و کارشناسی قرار می گیرد. همچنین در طلاق به درخواست زوجه ادعای زن باید بررسی و اثبات شود که این نیز زمان بر است.
طلاق توافقی
مراحل
- دریافت نوبت از سامانه تصمیم برای دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق (zaman.behzisti.net)
نوبت گیری برای غربالگری در یکی از مراکز مشاوره که نیازمند ثبت مشخصات هویتی و دلایل طلاق است.
برخلاف دیگر اقسام طلاق، در طلاق توافقی به جای شرط ارجاع به داوری، دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق قرار دارد که با نوبت گیری و مراجعه به مراکز غربالگری و انجام مشاوره این گواهی را دریافت می کنند.
- مراجعه به مرکز غربالگری در زمان تعیین شده جهت انجام مشاوره های لازم که با توجه به شرایط زوجین تعداد این جلسات متغیر است.
- در صورت عدم تفاهم، صدور گواهی عدم انصراف از طلاق
- مراجعه زوجین به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی با در دست دادشتن مدارکی همچون شناسنامه، کارت ملی، عقدنامه و به ویژه گواهی صادره عدم توافق جهت طرح دادخواست طلاق
- ابلاغ تعیین وقت رسیدگی دادگاه خانواده از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک
- حضور و رسیدگی در وقت اعلامی در دادگاه خانواده
- تنظیم صورتجلسه توافق های زوجین و معرفی زوجه به پزشکی قانونی جهت دریافت گواهی عدم بارداری
- تحویل گواهی به دادگاه و درنهایت صدور رای دادگاه ( گواهی عدم امکان سازش)
- فرصت 3 ماهه جهت مراجعه به دفتر طلاق جهت اجرای صیغه طلاق